Az ország leginkább aszálysújtotta része. Nehéz, sokszor 60-as kötöttségű talajok. Belvizes tavaszok, száraz nyarak. Ilyen területeken is működhet a talajmegújító gazdálkodás?

Papp Károly bevallása szerint pusztán anyagi megfontolásból hagyott fel a szántással, majd „evés közben jött meg az étvágy”, és kezdte el érdekelni a minimum művelés talajra gyakorolt hatása. Március 20-án az amerikai Steve Groff (a Tillage Radish atyja) és a dél-afrikai Egon Zunckel társaságában végigjárjuk a körösladányi határban nyitott szelvényeket, hogy megnézzük, hogyan néz ki a talaj egy évtizednyi min-till után.

Előadók

Papp Károly – családi gazdálkodó
Steve Groff (USA) – Cover Crop Coaching
Egon Zunckel (RSA) – Zunckel Farms

Helyszín

Körösladány, Békés megye
Gyülekező egy reggeli kávé mellett 9:00 és 10:00 között a 47-es út Körösladány és Szeghalom közötti 87-es kilométerénél (megtekintem térképen)

Program

A napot egy jó erős kávéval indítjuk a gazdaság telephelyén (megtekintem térképen) 9:00 és 10:00 óra között, majd egy rövid bemutatkozás után elindulunk a határba.

A rendezvényt megelőző napokban 3 parcellán nyitunk 2 méter mély talajszelvényeket, amelyekbe Neked is lehetőséged lesz lemenni és azonosítani azokat a jeleket, amelyekről előadóink beszélnek. Ha velünk tartasz, akkor láthatsz minimum művelt területet, amelyen több éve alkalmaznak takarónövényt, valamint egy olyan szelvényt, amelynek egyik fele egy szántott, másik fele egy min-till-es területbe nyúlik.

Délután egy Szeghalmon elköltött ebéddel zárjuk a napot, ahol lehetőséged nyílik tapasztalatot cserélni az előadókkal és a gazdatársakkal.

Időpont

2019. március 20. (szerda) 9:00-15:00

Részvételi díj

19 900 Ft + ÁFA, amely tartalmazza a kávészünetet és az ebédet is

Regisztráció

A rendezvényre való regisztráció lezárult. Ne csüggedj, lesz még rendezvényünk áprilisban, ott találkozunk!

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt.
  2. Kollégáink 5 napon belül elkészítik a részvételi díjról szóló számlát, amelyet átutalással egyenlíthetsz ki.
  3. Az összeg beérkezése után megerősítjük regisztrációdat.
  4. …és végül találkozunk Körösladányban március 20-án!

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az info@teamdemeter.com címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!