Tavaszi farmlátogatásaink első állomásán a dióskáli Plótár István lesz a vendéglátónk. A családi gazdaságban 15 éve folyik a szántásos és szántás nélküli művelési módok összehasonlítása, így részletes adatokkal rendelkezik a hozamok, a költségek és a jövedelmezőség alakulásáról.

Igazi interkontinentális összejövetelre készülünk: az amerikai Steve Groff és a dél-afrikai Egon Zunckel is értékelik majd a talajszelvényekben látottakat és megosztják saját tapasztalataikat a minimum művelésről, a takarónövények alkalmazásáról és a tápanyag-gazdálkodásról.

Előadók

Plótár István – családi gazdálkodó
Steve Groff (USA) – Cover Crop Coaching
Egon Zunckel (RSA) – Zunckel Farms

Helyszín

Dióskál, Zala megye
Gyülekező egy kultúrház épületében, a Petőfi Sándor utca 2 szám alatt (megtekintem térképen)

Program

A napot egy frissítő kávéval indítjuk 9:00 és 10:00 óra között a dióskáli kultúrházban (Petőfi Sándor utca 2.), majd egy rövid bemutatkozás után elindulunk a terepszemlére.

A rendezvényt megelőző napokban 2 parcellán nyitunk talajszelvényeket, amelyekbe Neked is lehetőséged lesz lemenni. Az egyik szelvényben a lazítás és a takarónövények gyökereinek hatását hasonlítjuk össze, míg a másik területen a 15 éve folyó, szántásos és szántás nélküli művelést vizsgáló kísérletbe nyerhetsz betekintést. Itt egy olyan talajszelvényt ásunk, amelynek egyik fele a szántásos területbe, a másik fele a minimum művelt részbe nyúlik be. Emellett takarónövény-keverékek összehasonlítását, precíziós repcetechnológiát, szántott vs. min-till repcetermesztést és hengerezett takarónövényeket is láthatsz a nap folyamán.

Délután lezárásként Zalaapátiban ebédelünk, amely remek lehetőséget biztosít tapasztalatot cserélni az előadókkal és a gazdatársakkal.

Időpont

2019. március 19. (kedd) 9:00-15:00

Részvételi díj

19 900 Ft + ÁFA, amely tartalmazza a kávészünetet és az ebédet is

Regisztráció

A rendezvényre való regisztráció lezárult. Ne csüggedj, lesz még rendezvényünk áprilisban, ott találkozunk!

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt.
  2. Kollégáink 5 napon belül elkészítik a részvételi díjról szóló számlát, amelyet átutalással egyenlíthetsz ki.
  3. Az összeg beérkezése után megerősítjük regisztrációdat.
  4. …és végül találkozunk Dióskálon március 19-én!

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az info@teamdemeter.com címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!