A takarónövények gyomelnyomó hatását egy korábbi, ingyenesen elérhető előadásunkban már taglaltuk, azonban nem érintettünk egy bonyolult és sok kérdést felvető témakört: hogyan történik a gyomszabályozás a takart talajokon? Nem számolhatsz a talajhatású szerekkel. A takarás miatt a kelő gyomok fejlettsége eltérő lesz, amikor kezeled a területet. Előfordulhat, hogy előrehaladottabb állományban is be kell avatkoznod, akkor viszont ott lesz a kockázata annak, hogy „megütöd” a haszonnövényt is.

Hogyan hidalhatóak át ezek a problémák? Egy komplex agronómiai kérdéskörre igyekszünk egyszerű válaszokat adni. Végigmegyünk a hazai vetésforgó haszonnövényein és a leggyakoribb gyomokon is. Ígérjük, az előadás végére úgy fogod érezni, hogy nyugodt szívvel teszed le az ekét.

Adj 1,5 órát az életedből, ha

 • a csökkentett menetszámú művelésre való áttérés utolsó gátja a megfelelő gyomszabályozási stratégia hiánya;
 • olyan gyomproblémákkal küzdesz, amelyek miatt szerinted mindig is szükséged lesz a forgatásos művelésre;
 • elkezdted már az átállást, de az agronómiának ez a része még mindig fehér folt;
 • éppen azon dühöngsz, hogy abbahagyod az egész talajmegújítást és jól felszántod az egész táblát.

Előadásunk 90 perc hosszú lesz, plusz 10 perc áll a kérdések és válaszok rendelkezésére.

Előadó

Az előadást Diriczi Zsombor, a Tillage Radish-t és a TillageMix keverékeket forgalmazó Démétér Biosystems Bt. ügyvezetője tartja.

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük  meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze

 • egy internetböngészővel ellátott gépre,
 • hangszóróra/fülhallgatóra és
 • stabil internetkapcsolatra

lesz szükséged.

Időpont

2018. február 19. (hétfő) 10:00

Nem érsz rá éppen? Ha más dolgod van azon a napon, akkor is biztatunk a regisztrációra, ugyanis ebben az esetben a szeminárium után e-mailben elküldjük az előadásról készült felvételt és a diavetítés anyagát, hogy bármikor visszanézhesd.

Regisztráció

Hamarosan!

Hogyan tovább?

 1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt. Kérjük, ellenőrizd, hogy telepítve van-e a gépedre az Adobe Flash Player (ha nincs, akkor itt tudod letölteni).
 2. Délelőtt 9 óra 30 perckor belépünk a szeminárium szobájába, 10 órakor pedig elkezdjük az előadást.
 3. A prezentáció 90 perc hosszú, ami után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
 4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az info@teamdemeter.com címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!