Ahogy egyre kevesebb acélt használsz, úgy lesz szükséged egyre több gyökérre. A különböző minimum tillage / no-till rendszerek fontos sarokkövei a takarónövények, hiszen fenntartják a lazultságot, elősegítik a talaj víz- és tápanyag-körforgását, valamint éltetik azt a talajlakó közösséget, amelyek elvégzik a „finomhangolást” a növényi maradványok lebontásával és a talaj keverésével.

Milyen fajokkal kezdd el a felkészülést az átállásra, mikhez nyúlj a kritikus időszakban és melyek lesznek a hosszútávú szövetségeseid? Mindegyikkel kérdéskörrel foglalkozunk majd, de a hangsúly a megfelelő gondolkodásmódon lesz. Steve Groffot idézve: „Amikor megkérdezik tőlem, hogy nincs-e gondom 20 év no-till után a talajtömörödöttséggel, azt mondom nekik: a legnagyobb probléma nem a talajban lévő tömörödöttség, hanem az, amelyik a fejekben van.”

Adj 1,5 órát az életedből, ha

 • régóta tervezed a min-till/no-till rendszerre való átállást, ám eddig féltél belevágni;
 • egy ideje már elhagytad a szántást, de valami még hiányzik;
 • meg akarod érteni, hogyan történik a talaj lazítása és keverése a természetes rendszerekben;
 • tegnap édesapád eladta az ekét és most nem tudjátok, hogyan tovább.

Előadásunk 90 perc hosszú lesz, plusz 10 perc áll a kérdések és válaszok rendelkezésére.

Előadó

Az előadást Diriczi Zsombor, a Tillage Radish-t és a TillageMix keverékeket forgalmazó Démétér Biosystems Bt. ügyvezetője tartja.

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük  meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze

 • egy internetböngészővel ellátott gépre,
 • hangszóróra/fülhallgatóra és
 • stabil internetkapcsolatra

lesz szükséged.

Időpont

2018. január 18. (csütörtök) 10:00

Nem érsz rá éppen? Ha más dolgod van azon a napon, akkor is biztatunk a regisztrációra, ugyanis ebben az esetben a szeminárium után e-mailben elküldjük az előadásról készült felvételt és a diavetítés anyagát, hogy bármikor visszanézhesd.

Regisztráció

Kattints ide a regisztrációhoz

Hogyan tovább?

 1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt. Kérjük, ellenőrizd, hogy telepítve van-e a gépedre az Adobe Flash Player (ha nincs, akkor itt tudod letölteni).
 2. Délelőtt 9 óra 30 perckor belépünk a szeminárium szobájába, 10 órakor pedig elkezdjük az előadást.
 3. A prezentáció 60 perc hosszú, ami után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
 4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az info@teamdemeter.com címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!