2019. június 13-án (csütörtökön) a 9 éve csökkentett műveléssel dolgozó Berend Kft. területein mutatjuk be, hogyan működik a kukorica vetése, tápanyag-utánpótlása és növényvédelme a takarónövényekbe történő direktvetés esetén. A farmlátogatás során élőben próbáljuk ki a NorAn speciális injektáló berendezését. A rendezvényen érintjük többek között az alábbi témákat:

  • Takarónövények terminálása tavasszal
  • Direktvetés takarónövény-maradványokba
  • A kukorica növényvédelme direktvetéses területeken
  • A direktvetés hatása a talajéletre
  • Tápanyag-utánpótlás és injektálás – élőben!

Előadók

Berend Ferenc – Berend Kft.
Sütő Norbert – NorAn Technologies
Baranyai Vitália – Terra Vitka
Labantné Hoffmann Éva – Növénypathyka Kft.
Dr. Hetesi Zsolt – Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport
Lövényi Zsolt – Corteva Agriscience
Lajos Mihály – Agrofil Kft.
Diriczi Zsombor – Démétér Biosystems Bt.

Helyszín

Pusztakovácsi, Somogy megye
A találkozó a Berend Kft. telephelyén (Pusztakovácsi, Fő út 150.) lesz, innen indulunk ki a táblához. A terület műút mellett fekszik, így személyautóval is megközelíthető.

Program

A regisztrációt 9:00 és 9:30 között ejtjük meg a Berend Kft. telepén, ahol 9:30-tól a céget vezető Berend Ferenc bemutatja a gazdaságot, valamint a minimum műveléshez és direktvetéshez használt munkagépeket.

Konvojban indulunk ki a körülbelül 10 percnyi lévő táblához, ahol homoki zab, lóbab, borsó és talajművelő retekbe történt a kukorica direktvetése. A táblán Dr. Hetesi Zsolt ismerteti a talajművelés és a klímaváltozás egymásra hatását, valamint a szén útját a talajban.

Mivel ez a parcella volt a Démétér Biosystems egyik kísérleti helyszíne 2018-ban, a 4 kísérleti keverék eredményeiről Diriczi Zsombor számol be röviden.

Baranyai Vitália több mintavételt is végzett a területen, amelyekből a talaj biológiai paramétereit vizsgálta. Az analízisek eredményeinek megosztása mellett Vitka elmagyarázza, hogy milyen talajtulajdonságokból lehet következtetni a talaj egészségére.

Labantné Hoffmann Éva és Lövényi Zsolt a direktvetéshez adaptált növényvédelmi fogásokról tartanak előadást: hogyan változik meg egy ilyen területen a gyomflóra, milyen szereket használhatunk és miktől esünk el.

Az Agrofil színeiben Lajos Mihály a nitrogén dinamikáját és a kukorica nitrogénfelvételi jellegzetességeit, valamint az ehhez kapcsolódó tapasztalatait és kísérleteit mutatja be.

A napra a koronát a NorAn Technologies által kifejlesztett injektáló eszköz demója teszi fel. Sütő Norbert elmondja, hogyan lehet egy ilyen rendszerben megoldani a hatékony tápanyag-utánpótlást, majd élőben is bemutatja a munkagép működését.

13 óra körül a somogyvári Kiskupa Csárdában zárjuk a napot egy háromfogásos ebéddel, ahol megvitatjuk a látottakat, hallottakat.

Időpont

2019. június 13. (csütörtök) 9:00-14:00

Részvételi díj

9 900 Ft + ÁFA, amely tartalmazza az étkezés költségeit

Regisztráció

A regisztráció erre rendezvényre lezárult, de ne csüggedj, mert hamarosan újabb farmlátogatásokkal jelentkezünk!

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt.
  2. Kollégáink 5 napon belül elkészítik a részvételi díjról szóló számlát, amelyet átutalással egyenlíthetsz ki.
  3. Az összeg beérkezése után megerősítjük regisztrációdat.
  4. …és végül találkozunk Pusztakovácsiban június 13-án!

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az info@teamdemeter.com címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!