Kutatás

Komplett technológiai fejlesztés

A takarónövény-kísérletek során nem pusztán fajokat vagy keverékeket tesztelünk, hanem technológiai megoldásokat. Működik-e hazánkban a sorközök bevetése? Mely gépek alkalmasak leginkább a takarónövény-állomány megsemmisítésére?

2019-től minden kutatási projektünk – 2017-ig visszamenően – felkerül a takaronovenyek.hu weboldalra, valamint nyilvánosan elérhetőek lesznek a kísérleti parcellák helyszínei, így bármikor kimehetsz és a saját szemeddel megnézheted az takarónövény-állományokat, valamint az utóvetemény-hatást.

Szívesen adnál helyt kísérleteinknek? Keress minket e-mailben vagy telefonon és dolgozzunk együtt!

Tehénborsós sorköztakarás kukoricában 2018. június közepén

 

Kísérleti takarónövény-keverékeink bemutatója Nyíregyháza mellett 2017 novemberében

Globális szemlélet, lokális megvalósítás

Biztosak vagyunk benne, hogy a takarónövények mindenhol működnek, azonban nem mindegy, hogy mikor és milyen keverékkel próbálkozunk. Éppen ezért ugyanazt a keveréket az ország több pontján is teszteljük, és egyesével kiértékeljük az eredményeket. Igyekszünk megtalálni a homokos, a réti, az öntés és a kötöttebb talajok ideális takarónövény-keverékeit.

Az egyes receptek tesztelése mellett azt is vizsgáljuk, hogy a mixeken belüli arányok hogyan változtatják a keverékek teljesítményét, és ezeket a parcellákat meg is mutatjuk Neked – kövesd nyomon eseményeinket és találkozzunk a földeken!