TillageMix Rézi

Vadlegelő és sorköztakaró keverék

 

Pillangós fajokra épülő keverékünk alacsonyra nő és egész télen zöld marad, így ideális mind vadlegelőnek, mind ültetvények sorköztakarójának.

Összetétel

50% takarmánybaltacim
30% szöszös bükköny
15% olaszperje
5% perzsa here
 

Leírás

A takarmánybaltacim egy évelő pillangós növény, felemelkedő szárú, akár fél méter magasra is nőhet. Takarmányozási célra is alkalmas, vagy esetleg téli legeltetésre.

A szöszös bükköny nagyon jó hidegtűrő, valamint mivel mélyen gyökerezik, ezért szárazságtűrő is. Magja rendkívül ellenálló, a talajban hosszú ideig, akár 5-10 évig is fenntarthatja csírázóképességét. Az állomány tavaszi megsemmisítését ezért körültekintően kell megtervezni.

Az olaszperje rövid életű, gyorsan fejlődő, jól sarjadzó szálfű. Kétéves növény, fejlődésének második évében hoz magot. Az olaszperje kiterjedt mellékgyökérzetének köszönhetően kiemelkedő szerepet játszik az erózióvédelemben. Főleg a csapadékos téli időszakokban képes megakadályozni az ásványi anyagok kimosódását, illetve rendkívül nagy mennyiségben a felszín közelében tartja a nitrátot. Ez utóbbi tulajdonságával segít megőrizni a legfontosabb tápelemet a főnövény számára a tavaszi fejlődéshez.

A perzsa here sűrű, egységes talajborítást biztosít, alacsony növésű, hatékony nitrogénkötő növény, valamint legeltetésre is alkalmas. A gyökérzetének a nagyrésze a feltalajban helyezkedik el, és sűrűn átszövi azt, ezzel kiváló szerkezetet képez, valamint segít az erózió csökkentésében. A talaj tekintetében a kötöttebb, nehéz talajokat kedveli, valamint a savanyúbb talajokat preferálja. A perzsa here előnye az aszályos időszakokban mutatkozik meg igazán, mivel a szárazságtűrő képessége nagy.
 

Technológia

Vetésidő: augusztus vége – szeptember
Vetésmélység: 3-4 cm
Tenyészidő: 120-130 nap
Magnorma: 20-25 kg/ha
Terminálás: mechanika / gyomirtás
 

Funkciók

 

Mihez ajánljuk?

Őszi-téli talajtakarás
Vadlegelő
Nitrogénkötés
Sorköztakarás
Gyomelnyomás