TillageMix Tas

Talajszerkezet-javítás a nyári hőségben is

 

Nyári keverékünkben a négermag és a silócirok gondoskodik a megfelelő zöldtömegről, a talajművelő retek pedig a tömörödött rétegek áttöréséért felel.

Összetétel

50% silócirok
33% négermag
17% talajművelő retek
 

Leírás

A talajművelő retek 10 hét alatt 1-1,5 méter mélyen képes gyökeret ereszteni, ezzel segítve a következő főnövény mélyebb gyökerezését, valamint a talaj vízháztartását. Ezen kívül képes felvenni és feltárni a fontosabb tápanyagokat a főnövényünk számára, mint a nitrogén, foszfor, kálium, kén, kalcium és bór.

A silócirok nagy gyökértömeget képez, ezzel növeli a talaj szervesanyag-tartalmát, valamint homok- és erodált vályogtalajokon kimondottan jó a talajjavító hatása. A négermag és a silócirok jó szárazságtűrő növények, így a nyári nagy melegben is kiválóan tudnak kelni, és jó gyomelnyomó hatásuk van kellő sűrűségben vetve. A négermag ezen kívül jó kapcsolatot tud létesíteni a mikorrhiza gombákkal.

Mivel a silócirok és a négermag melegkedvelő növények, ezért a keveréknek ez a két komponense könnyen kifagy az első hideg periódusban, így tudnak még több teret adni a talajművelő retek fejlődésének. Kiváló mulcsot képes maga után hagyni úgy, hogy a silócirok lassabb bomlása miatt hosszabb talajtakarást biztosít, míg a négermag és a talajművelő retek zöldtömege gyorsabban lebomlik. Ezek a növények jól kiegészítik egymást, egy remek nyár közepi vetésű takarónövénymixet alkotnak.
 

Mihez ajánljuk?

Gyomelnyomás
Zöldtömeg
Talajlazítás
Könnyű kezelhetőség
Zöldítés

Technológia

Vetésidő: július – augusztus eleje
Vetésmélység: 2-3 cm
Magnorma: 6-10 kg/ha
Tenyészidő: 80-90 nap
Terminálás: kifagyás
 

Funkciók


 

Magméret